0651149552 info@peterketel.nl
 

 

Anderen zeggen

René Raaijmakers, Hoofdredacteur High-Tech Systems Magazine

Wat betekent Peter Ketel voor mij als persoonlijke coach?

Hoe persoonlijk is een persoonlijke coach? Betekent het dat een coach wat persoon betreft bij je moet passen? Moet er een klik zijn? Dat is helemaal niet nodig, zou ik zeggen. Het gaat vooral om professionaliteit: goed luisteren, prikken, op de pijnpunten duwen en niet bang zijn om je cliënt af en toe hard aan te pakken.

De waardevolle zaken die Peter me heeft gebracht hebben vooral met die laatste opsomming te maken. Peter heeft me werkelijk meer inzicht gegeven in wie ik ben en hoe ik acteer.

Ik ben door alle gesprekken met Peter in de afgelopen jaren beter in staat geweest om de juiste keuzes te maken. Ik denk werkelijk dat ik door zijn hulp zakelijk gezien aanzienlijk beter draai. Veel belangrijker: ik heb meer plezier in mijn werk en het leven in het algemeen.

Voor mij is het meest verrassende dat Peter je kan helpen om de boel in anderhalf uur op een rijtje te zetten. Ik rij meestal bij hem weg met in mijn hoofd meer overzicht en een inspirerend plan voor de komende maanden.

En ja, Peter kan ook heel aardig zijn.

Sander Huisman, Hoofd Brandwacht, Running coach, Teamleider PPMO Limburg

Drie dag opgetrokken met Peter Ketel bij de training ‘Communiceren voor gevorderden’. Erg motiverend. Soms ook confronterend door spiegel welke voorgehouden wordt. Zeer inspirerende coach. Must voor (aankomende)leidinggevenden. Heeft mijn carrière op het spoor gezet. Heb mijn punt aan de horizon terug.

Jan Lantink, ondernemer/consultant/coach

“Ik ken Peter al sinds de examenklas middelbare school. Toen nam hij ook al geen blad voor de mond. Benoemend wat hij aanvoelde dat benoemd moest worden. En zo ervaar ik hem nog steeds; dat talent heeft hij in al die jaren wel gecultiveerd. Als collega-coach, en over en weer elkaars sparring partner wordt de vinger regelmatig op de zere plek gelegd, in die zin dat het altijd tot nadenken stemt. Ook de volgende dag nog. Provocatief coaching noemt hij dat. Ik noem het ‘niet-vrijblijvend de spiegel voorhouden’. En als je daarin durft te kijken wordt je er elke keer weer beter van.”

Hoge ambtenaar, middelgrote stad, 

“Bij mijn bezoek aan Peter voor een dagje coaching voelde ik me meteen op mijn gemak. We werkten in een prettige ambiance en de open, niet oordelende houding van Peter maakte het gesprek gemakkelijk.  In de loop van de dag rolde aan de hand van de vragen en associaties mijn hele leven voorbij, waarbij Peter al vragend de juiste, soms gevoelige connecties kon maken. Bij cruciale momenten wist hij de juiste vraag te stellen, de gevoelige snaar te raken, en op tijd te zwijgen. Ik zie terug op een weliswaar confronterende dag; immers niet alles uit je verleden is leuk en positief. Maar het was zeer leerzaam voor wat betreft het inzicht in mijn eigen persoonlijkheid, leerzaam in mogelijke en gewenste attitudes voor mijn werk, en met voldoende materiaal om over na te denken en aan een nadere studie te onderwerpen.”

Hylke Hendriksen, data scientist, ING bank, 

”De sessies met Peter gaven een goed gevoel en mooie vooruitgang in mijn persoonlijk en professioneel leven. Hij had piekfijn door welke punten mij dwars zaten en ging daar op een slimme manier op in.”

Finn Wynstra, Hoogleraar, Erasmus Universiteit, 

Peter verstaat de kunst om ook kleine dingen zo te draaien dat er een ander licht op valt.’Vooral laat hij mij net even anders kijken naar zaken, en naar mezelf. Dat is niet altijd gemakkelijk,’maar wel verfrissend. Het is iedere keer weer verhelderend om samen met Peter echt even stil te staan. ‘Zelfs de rit naar het mooie Dreumel brengt al rust! 

Jan Eijkel, Hoogleraar, Universiteit Twente, 

Ik ken Peter als iemand die met grote aandacht naar me luistert en daarbij tegelijk een kritische houding kan bewaren. Dit nu is zowel weldadig als gevaarlijk. Zijn reacties en vragen hebben me soms op fundamenteel niveau aan het denken gezet. Wil ik wel echt wat ik beweer dat ik wil? Of: Heeft die ander waar ik ruzie mee heb misschien ook gelijk, en misschien wel meer gelijk dan ik wil toegeven? Elk gesprek was weer een avontuur.

Gijsbert Oonk, Hoogleraar, Erasmus Universiteit Rotterdam, 

“Peter Ketel is een zeer ervaren senior coach. Hij heeft het vermogen de goede vragen te stellen op het juiste moment. Hij laat je verder kijken dan je eigen horizon. Samen met Peter heb ik een persoonlijke ontwikkelingsplan gemaakt waar ik nog steeds de vruchten van pluk in mijn werkzame en persoonlijke leven. Hij is integer, hij maakt verbinding, hij confronteert en hij blijft betrokken. Hij is de ideale spiegel om in je eigen ziel te kijken!” 

Ellen van Boxtel-Goossens, MBA, 

Het feit dat er iemand eens even helemaal alleen voor mij is en volledig de tijd voor neemt is in de “mallemolen van het leven” een verademing. Dat het dan ook nog een heel prettige persoon is die héél goed kan luisteren, oordeelloos feedback kan geven, de juiste vragen weet te stellen is heel bijzonder om mee te maken. Peter kan dat als geen ander! Het heeft ertoe geleid dat ik over veel dingen ben gaan nadenken. Van kind tot nu, van niets weten tot wat ik nu weet en wat doe ik daar dan mee? Hoe sta ik in het leven, in mijn werk en mijn relaties (met anderen en thuis). Een proces waarvan ik hoop dat het nog lang doorgaat. Ik merk dat na de sessies, mijn leven wat relaxter is geworden ondanks dat ik best veel doe en te doen heb. Het gaat om de manier hoe je naar dingen kijkt en ermee om gaat. Ik kan dingen makkelijker aanvaarden als ik besef dat ik er toch geen of weinig invloed op kan hebben. Ik kan Peter zeker aan iedereen aanbevelen. 

Over de meerdaagse coaching

Prof dr Finn Wynstra Professor and NEVI Professor Purchasing and Supply Management, Erasmus University, 

ZIJN!: De dagelijkse werkelijkheid even op afstand. “Na een aantal coachingsgesprekken met Peter, stelde hij me het Be-Leef programma voor. Ik aarzelde, zou drie dagen niet veel te lang zijn? Kunnen we dan echt iets anders, iets beters doen en bereiken dan in een serie van losse gesprekken? Het antwoord daarop werd snel duidelijk: Ja! Door het langere verblijf kwam ik tot rust, raakte ik veel geconcentreerder, en door de variatie in gesprekspartners en werkvormen bleef ik continu bij de les. Intrigerend en intensief. Ook vond ik het bijzonder om te ervaren hoe de verschillende coaches, ieder vanuit zijn of haar invalshoek, met elkaar aanvullende en toch gelijksoortige heldere observaties en suggesties kwamen. Er was tussendoor voldoende tijd om zelf ook nog eens na te denken over de sessies en de besproken thema’s. Daardoor raakte ik nog beter de essentie van bepaalde zaken. Zaken die mij al heel lang parten speelden en die nu duidelijk naar een oplossing tendeerden. En tot slot, de dagen zouden het op zich al waard zijn vanwege de groene omgeving en de kookkunsten van Karina!”

Rob Vaessen, MSC, leidinggevende, Radboud Universiteit, Nijmegen, 

“ZIJN!, is een absolute aanrader! Ik heb alle meerdere keren coaching van Peter gehad, waardoor ik er alle vertrouwen in had dat ook deze dagen in het Land van Maas en Waal zinvol en plezierig zouden zijn. De onderdelen in het programma pasten perfect in elkaar. Voor mij persoonlijk best confronterend om te merken dat thema’s waarover wij spraken ook merkbaar terugkwamen in de massages, stembevrijding en creatieve sessies. In iedere sessie werd de gevoelige snaar al snel geraakt. Vaak met een lach als gevolg, soms een traan. Het voelt goed om even stil te staan bij de dingen die ik doe en te luisteren naar mezelf. Het moment was voor mij perfect, maar eigenlijk besef ik nu juist dat het moment ervoor altijd goed is. De setting waarin Be-leef zich afspeelt maakt het compleet. De rust en luxe in de Bed & Breakfast, de fijne plek op de boerderij, het heerlijke eten en het toefje slagroom in de koffie. Alles klopt. Vol energie ben ik huiswaarts gekeerd, als een completer mens, met een aantal verlangens en adviezen waar ik mee aan de slag kan. Bedankt!”

Tine Horsten,MSc, ‘Clinical Trial Center Maastricht’ (CTCM), 

Drie dagen lang heb ik ‘ZIJN!’ gevolgd. Het waren intensieve sessies en ik moest van en voor mezelf vaak over grenzen heen gaan. Door de goede begeleiding van de verschillende personen, werd hier ruimte voor gegeven. Er werd goed geluisterd en kritische vragen gesteld. Confrontatie werd niet uit te weg gegaan. Hierdoor werd ik ‘gedwongen eens verder te denken dan normaal en dit had als gevolg dat ik werkelijk de diepte in durfde te gaan. Vooral met betrekking tot het voeren van werkgerelateerde ‘moeilijke gesprekken’ heb ik veel handvatten gekregen die ik zeker kan toepassen in het dagelijks leven. Ik kan dit zeker aanbevelen. Je krijgt meer inzicht in jezelf en daar heb je dagelijks profijt van!

 

Meer informatie?

10 + 1 =

met de nieuwe drone
masterclass voor coaches