0651149552 info@peterketel.nl

Retraite in Noord-Oost Frankrijk

Individueel meerdaags retraite/coaching-programma. 

Wil je eindelijk ontdekken wat je echt wil? Ontdekken waar jouw blokkades zitten? Bijkomen van de alledaagse hectiek? Zit je in een burnout of loop je er tegen aan?

Reflecteren, ventileren, opladen, bijtanken, tot rust komen, dat zijn zo van de woorden die mijn coachees gebruiken als aanleiding en motivatie om hier een aantal dagen te komen. Hier in het Noord-Oosten van Frankrijk, de Haute Saône, in Bougey, op 625 km van Utrecht, een dorpje van nog geen 100 inwoners waar ik sinds 2022 woon met mijn vrouw Karina van Eeten. (https://www.instagram.com/karinavaneeten/) .

Stil staan, dan bewegen

Voor iedereen die even stil wil staan bij wat er is. Voor iedereen die twijfels heeft over z’n werk, twijfels over z’n leidinggevende capaciteiten, twijfels heeft over zichzelf. Voor iedereen die kleur wil bekennen.

Piekergedachten vertroebelen vaak het beeld op de werkelijkheid. Gedachten die als wolken voor de zon schuiven. Gedachten die je ook kan zien als bootjes die komen en gaan. Ga jij mee met een bootje?

Ervaringsgericht

Ons retraite programma is vooral ervaringsgericht.  Het helpt je jouw ervaring bewust en doelgericht te maken. Het laat je stoppen en stilstaan om daarna verder te kunnen. Stilstaan. Dan bewegen zodat je succesvoller en gelukkiger bent en ook durft te zijn.

Beleven

Je gaat jouw ervaringen vertellen en beleven. Ervaringen die vooral voortkomen uit al je gedachten, opvattingen, normen en waarden. Je gaat je eigen rol als bedenker en waarnemer van al die gedachten onderzoeken. En je gaat leren hoe je deze gedachten ook op een andere wijze kan formuleren zodat er meer rust kom. Rust om weer te kunnen leven.

Programma.

De opzet van de retraite is simpel. Je komt hier (met de auto, motor of de trein), je verblijft hier in de buurt en we voeren een aantal gesprekken. De opzet is simpel, de uitwerking is verrijkend. Op veel vlakken, zowel persoonlijk als werk-gerelateerd.

De gesprekken voeren we in de ochtend, meestal  tijdens een wandeling door het aangrenzende bos richting de Abbaye de Cherlieu. Een wandeling van ongeveer 2 uur. En dan, petit a petit, komen we tot de kern van jouw wensen en verlangens en natuurlijk ook richting mogelijke oplossingen. De verrijking dient zich aan.

Tijdens je verblijf zorg je zelf voor het ontbijt en het avondeten. De gezamenlijke lunch is bij ons en wordt verzorgt door Karina. Je kan kiezen uit een Hollandse of een Franse lunch. Comme tu veux.

Als basis van de gesprekken gebruik ik de uitgebreide DISC 3D analyse over je gedragscomponenten, je denkstijlen en je drijfveren.

Jouw investeringen zijn afhankelijk  van jouw programma. Ik overleg het graag met je.

B&B en hotels in de buurt (we helpen je natuurljk graag bij het reserveren)

Bougey: om de hoek bij ons,

Les Robletshttps://www.booking.com/hotel/fr/gite-les-roblets.nl.html, graag boeken in overleg met ons

Jussey: 10 minuten,

Hotel de la Gare, zeer eenvoudig en goedkoop, https://www.facebook.com/hoteldelagarejussey

Combeaufontaine: 15 minuten, 

Hotel Le Balcon, https://le-balcon-70.fr

Melay: 20 minuten,

Maison Égalité,   https://maisonegalite.com

Chateau Melay, https://www.chateaumelay.com

Maison Bagatelle, https://bagatellemelay.com

Laferté sur Amance: 20 minuten,

https://gite-frankrijk.nl/

https://maisonmyran.nl

Anrosey: 20 minuten,

La Perle d’Anrosey, https://laperledanrosey.nl/

Ormoy: 25 minuten,

Les Hirondelles, https://www.leshirondellesormoy.com

Bourguignon lès Morey, 25 minuten,

https://a-rigaud.fr/

Coiffy, 30 minuten,

La vie a Coiffy, www.airbnb.com/h/lavieacoiffy,  graag boeken in overleg met ons.

Ja, ik wil graag meer informatie over de retraite in Frankrijk

11 + 12 =