0651149552 info@peterketel.nl

Anderen zeggen

Laura van der Griend, basisarts

Het jaar 2022 begon met het goede voornemen om op mentaal vlak de beste versie van mijzelf te worden, en zo kwam ik bij Peter Ketel terecht. Op dat moment zat ik, als SUMMA-student, midden in mijn coschappen. Allereerst creëerde Peter een veilige omgeving waarin ik mijzelf kon zijn. Ik voelde me gelijk op mijn gemak. Daarnaast stelde Peter altijd de juiste vragen en bood hij tegelijkertijd een luisterend oor. Na het coaching-uur gaf Peter je altijd handvatten mee zodat je hetgeen je geleerd had direct kon toepassen in het ‘echte’ leven. Dankzij Peter heb ik veel meer inzicht gekregen in de manier waarop ik mijn leven inricht en de keuzes die ik maak, en het waarom, waardoor ik veel meer rust heb gevonden. Ik wil Peter graag bedanken voor het zijn van een geweldige coach, zijn persoonlijke benadering en zijn oprechte betrokkenheid. Ik kan Peter aan iedereen aanbevelen.

Kim de Keijzer, Organisatie- en ontwikkeladviseur,  auteur ‘Het Learning & Development Canvas’,  certified LEGO® SERIOUS PLAY® Facilitator, Utrecht.

De samenwerking met Peter heb ik als heel waardevol ervaren. Peter is erg goed in het vertragen, luistert daarbij goed en stelt op het juiste moment hele treffende en scherpe vragen. Een supercoach die ik iedereen kan aanbevelen

Rob Vaessen, MSC, leidinggevende, Radboud Universiteit , Nijmegen, 

In juni 2023 bezocht ik Peter voor een retraite in Bougey. Met de trein reisde ik naar Frankrijk. Na Parijs bracht het landschap rust. Die rust bleef ik de rest van de week ervaren. En dat was precies wat ik zocht na een hectische periode thuis en met een drukke baan.

Stilstaan. Even aandacht voor mezelf. De wandelingen met Peter waren bijzonder prettig, hoewel ook confronterend, zoals ik inmiddels wel gewend ben van de eerdere sessies. Terwijl we lopen door het mooie landschap is het soms even stil. Later worden weer gevoelige snaren geraakt. Op een bankje boven op de heuvel of bij de abdij  (L’Abbaye de Cherlieu) doen we mentale oefeningen. En dan dalen we weer af naar de overheerlijke lunches die Karina maakt, waar ik van geniet in de tuin van hun huis.

In de middag en avond is er meer dan voldoende tijd voor reflectie. Wat een genot om jezelf dat te gunnen. Een extra wandeling, een goed glas wijn, gedachten opschrijven, een duik in de rivier of een gesprek met een onbekende.

De laatste dag wordt het verhaal rond. Ik laat (figuurlijk) mijn rugzak achter in de bossen van Bougey. Met minder bagage, een opgeruimd gemoed en in ontspannen toestand reis ik weer naar Nederland.

 

Peter Henneveld, Systemisch Teamcoach & Opleider: leert coachen met hart & ziel

Ben je op zoek naar een coach die liefdevol doorpakt naar de essentie van jouw coachvraag?
Dan is Peter Ketel een goede keus.

Peter heb ik leren kennen als een geweldige collega en vriend die met al zijn ervaring en kennis als geen ander mensen kan begeleiden bij hun groei en ontwikkeling.
Daarnaast beschikt hij over een TOP-locatie die bijdraagt aan dit proces van leren en ontwikkelen.

 

Mark Groffen, hoofd facility management bij Radboud Universiteit Nijmegen

Peter ken ik nu een aantal jaar sinds de leergang leidinggeven via de Radboud Universiteit. Door zijn ervaring en doortastende aanpak weet hij de kern te raken en zelfreflectie te stimuleren.

Ik kom graag op de boerderij in Dreumel om afstand te nemen van de dagelijkse operatie en eens goed met mezelf aan de slag te gaan. Door een recent coachings traject ben ik nog meer over mezelf te weten gekomen en dit geeft focus voor zowel je loopbaan als ook je privéleven.

Daarnaast heb ik meerdere medewerkers laten coachen door Peter, met als resultaat dat zij in de “doe-stand” geraken en sterker en stabieler in het leven zijn komen te staan.

Iedereen is uniek en het is mooi om dit elke dag weer te beseffen. Door Peter kan je elk individu nog beter in zijn of haar kracht zetten.

 

Marco Achtereekte, Padvinder, verbindende ondernemer en coach

Iedereen heeft af en toe een herijking nodig. Wat doe je, en, nog belangrijker, waarom? Uit welke energiebron kun je putten? Is dat de juiste bron?

Een kernkwaliteit van Peter is het stellen van vragen. Ja, ook die lastige vragen. Vragen waar je zelf omheen loopt, bewust, of onbewust. Vragen die knagen, vragen die soms ook confronterend zijn, maar je wel verder brengen bij ieders eigen vraag.

Iedereen heeft zijn eigen puzzel te leggen, Peter helpt bij het vinden van de stukjes. Ik heb ze gevonden!

Stephan van de Velde, (Executive) Coach, DISC, Denkstijlen, Drijfveren & Diepere Motivatoren @DISC Factor. Van bewustzijn naar verandering

Drie dagen voor mijzelf, met mijzelf en met daarbij een aantal gesprekken met Peter op zijn unieke locatie in Dreumel.
Peter wist vanuit echte verbinding, met prikkelende vragen en oprechte interesse mij in mijn proces te coachen waardoor ik nog meer zicht op en nieuwe inzichten in mijn ‘zijn’, mijn systeem, overtuigingen en professionaliteit heb gekregen.
In een schitterende rustige omgeving in het land van Maas en Waal met ruimhartige gastvrijheid van
Peter en Karina bijtanken, nadenken en gecoacht worden…ik gun het je van harte!
Tot een volgende keer Peter!

 

Jeremy Ligtenberg, IT service met hospitality-niveau, Global Nomad Nederland

Ik heb Peter leren kennen als een bevlogen freelance trainer en docent. Vanuit een cursus ben ik hem blijven volgen. De scherpzinnige en rustgevende commentaren die zo nu en dan voorbijkwamen lieten mij vaak een momentje stilstaan bij…. ja, van alles eigenlijk. Totdat ik zelf vastliep in een vicieuze cirkel van gewoonten en niet meer weten wie ik ben.
De coaching studio in Dreumel is als een klein stukje vakantieland. De ongereptheid, opkomende nevel en ondergaande zon maken het samen met de omgeving van vertrouwen een klein thuis. Peter heeft me in een aantal gesprekken meegenomen op een reis waarin ikzelf voor het eerst centraal stond. Met prikkelende vragen, oefeningen en het vertrouwen dat in de tussenliggende tijd het huiswerk wel gedaan wordt creëert hij samen met zijn vrouw Karina een kort vacuüm van ME-time. De reis naar mijn binnenste IK was belangrijker dan de uitkomst. Bijzonder en dankbaar kijk ik terug op 3 prachtige dagen. Een aanrader voor iedereen die zichzelf afvraagt hoe zijn of haar route loopt in het leven. En weet je het even niet, de aanwezige kunstwerkjes in de studio en het atelier van Karina zijn nooit ver weg voor nieuwe invalshoeken. Een mooi aandenken en stok achter de deur voor de weg die ik moet gaan, maar niet meer alleen!
Bij Peter en Karina ben jij in goede handen.

René Raaijmakers, hoofdredacteur High-Tech Systems Magazine

Wat betekent Peter Ketel voor mij als persoonlijke coach?

Hoe persoonlijk is een persoonlijke coach? Betekent het dat een coach wat persoon betreft bij je moet passen? Moet er een klik zijn? Dat is helemaal niet nodig, zou ik zeggen. Het gaat vooral om professionaliteit: goed luisteren, prikken, op de pijnpunten duwen en niet bang zijn om je cliënt af en toe hard aan te pakken.

De waardevolle zaken die Peter me heeft gebracht hebben vooral met die laatste opsomming te maken. Peter heeft me werkelijk meer inzicht gegeven in wie ik ben en hoe ik acteer.

Ik ben door alle gesprekken met Peter in de afgelopen jaren beter in staat geweest om de juiste keuzes te maken. Ik denk werkelijk dat ik door zijn hulp zakelijk gezien aanzienlijk beter draai. Veel belangrijker: ik heb meer plezier in mijn werk en het leven in het algemeen.

Voor mij is het meest verrassende dat Peter je kan helpen om de boel in anderhalf uur op een rijtje te zetten. Ik rij meestal bij hem weg met in mijn hoofd meer overzicht en een inspirerend plan voor de komende maanden.

En ja, Peter kan ook heel aardig zijn.

Sander Huisman, Hoofd Brandwacht, Running coach, Teamleider PPMO Limburg

Drie dag opgetrokken met Peter Ketel bij de training ‘Communiceren voor gevorderden’. Erg motiverend. Soms ook confronterend door spiegel welke voorgehouden wordt. Zeer inspirerende coach. Must voor (aankomende)leidinggevenden. Heeft mijn carrière op het spoor gezet. Heb mijn punt aan de horizon terug.

Jan Lantink, ondernemer/consultant/coach

“Ik ken Peter al sinds de examenklas middelbare school. Toen nam hij ook al geen blad voor de mond. Benoemend wat hij aanvoelde dat benoemd moest worden. En zo ervaar ik hem nog steeds; dat talent heeft hij in al die jaren wel gecultiveerd. Als collega-coach, en over en weer elkaars sparring partner wordt de vinger regelmatig op de zere plek gelegd, in die zin dat het altijd tot nadenken stemt. Ook de volgende dag nog. Provocatief coaching noemt hij dat. Ik noem het ‘niet-vrijblijvend de spiegel voorhouden’. En als je daarin durft te kijken wordt je er elke keer weer beter van.”

Hoge ambtenaar, middelgrote stad, 

“Bij mijn bezoek aan Peter voor een dagje coaching voelde ik me meteen op mijn gemak. We werkten in een prettige ambiance en de open, niet oordelende houding van Peter maakte het gesprek gemakkelijk.  In de loop van de dag rolde aan de hand van de vragen en associaties mijn hele leven voorbij, waarbij Peter al vragend de juiste, soms gevoelige connecties kon maken. Bij cruciale momenten wist hij de juiste vraag te stellen, de gevoelige snaar te raken, en op tijd te zwijgen. Ik zie terug op een weliswaar confronterende dag; immers niet alles uit je verleden is leuk en positief. Maar het was zeer leerzaam voor wat betreft het inzicht in mijn eigen persoonlijkheid, leerzaam in mogelijke en gewenste attitudes voor mijn werk, en met voldoende materiaal om over na te denken en aan een nadere studie te onderwerpen.”

Hylke Hendriksen, data scientist.

”De sessies met Peter gaven een goed gevoel en mooie vooruitgang in mijn persoonlijk en professioneel leven. Hij had piekfijn door welke punten mij dwars zaten en ging daar op een slimme manier op in.”

Finn Wynstra, Hoogleraar, Erasmus Universiteit, 

Peter verstaat de kunst om ook kleine dingen zo te draaien dat er een ander licht op valt.’Vooral laat hij mij net even anders kijken naar zaken, en naar mezelf. Dat is niet altijd gemakkelijk,’maar wel verfrissend. Het is iedere keer weer verhelderend om samen met Peter echt even stil te staan. ‘Zelfs de rit naar het mooie Dreumel brengt al rust! 

Jan Eijkel, Hoogleraar, Universiteit Twente, 

Ik ken Peter als iemand die met grote aandacht naar me luistert en daarbij tegelijk een kritische houding kan bewaren. Dit nu is zowel weldadig als gevaarlijk. Zijn reacties en vragen hebben me soms op fundamenteel niveau aan het denken gezet. Wil ik wel echt wat ik beweer dat ik wil? Of: Heeft die ander waar ik ruzie mee heb misschien ook gelijk, en misschien wel meer gelijk dan ik wil toegeven? Elk gesprek was weer een avontuur.

Gijsbert Oonk, Hoogleraar, Erasmus Universiteit Rotterdam, 

“Peter Ketel is een zeer ervaren senior coach. Hij heeft het vermogen de goede vragen te stellen op het juiste moment. Hij laat je verder kijken dan je eigen horizon. Samen met Peter heb ik een persoonlijke ontwikkelingsplan gemaakt waar ik nog steeds de vruchten van pluk in mijn werkzame en persoonlijke leven. Hij is integer, hij maakt verbinding, hij confronteert en hij blijft betrokken. Hij is de ideale spiegel om in je eigen ziel te kijken!” 

Ellen van Boxtel-Goossens, MBA, 

Het feit dat er iemand eens even helemaal alleen voor mij is en volledig de tijd voor neemt is in de “mallemolen van het leven” een verademing. Dat het dan ook nog een heel prettige persoon is die héél goed kan luisteren, oordeelloos feedback kan geven, de juiste vragen weet te stellen is heel bijzonder om mee te maken. Peter kan dat als geen ander! Het heeft ertoe geleid dat ik over veel dingen ben gaan nadenken. Van kind tot nu, van niets weten tot wat ik nu weet en wat doe ik daar dan mee? Hoe sta ik in het leven, in mijn werk en mijn relaties (met anderen en thuis). Een proces waarvan ik hoop dat het nog lang doorgaat. Ik merk dat na de sessies, mijn leven wat relaxter is geworden ondanks dat ik best veel doe en te doen heb. Het gaat om de manier hoe je naar dingen kijkt en ermee om gaat. Ik kan dingen makkelijker aanvaarden als ik besef dat ik er toch geen of weinig invloed op kan hebben. Ik kan Peter zeker aan iedereen aanbevelen. 

Over de meerdaagse coaching

Finn Wynstra Professor and NEVI Professor Purchasing and Supply Management, Erasmus University, 

ZIJN!: De dagelijkse werkelijkheid even op afstand. “Na een aantal coachingsgesprekken met Peter, stelde hij me het Be-Leef programma voor. Ik aarzelde, zou drie dagen niet veel te lang zijn? Kunnen we dan echt iets anders, iets beters doen en bereiken dan in een serie van losse gesprekken? Het antwoord daarop werd snel duidelijk: Ja! Door het langere verblijf kwam ik tot rust, raakte ik veel geconcentreerder, en door de variatie in gesprekspartners en werkvormen bleef ik continu bij de les. Intrigerend en intensief. Ook vond ik het bijzonder om te ervaren hoe de verschillende coaches, ieder vanuit zijn of haar invalshoek, met elkaar aanvullende en toch gelijksoortige heldere observaties en suggesties kwamen. Er was tussendoor voldoende tijd om zelf ook nog eens na te denken over de sessies en de besproken thema’s. Daardoor raakte ik nog beter de essentie van bepaalde zaken. Zaken die mij al heel lang parten speelden en die nu duidelijk naar een oplossing tendeerden. En tot slot, de dagen zouden het op zich al waard zijn vanwege de groene omgeving en de kookkunsten van Karina!”

Rob Vaessen, MSC, leidinggevende, Radboud Universiteit , Nijmegen, 

“ZIJN!, is een absolute aanrader! Ik heb alle meerdere keren coaching van Peter gehad, waardoor ik er alle vertrouwen in had dat ook deze dagen in het Land van Maas en Waal zinvol en plezierig zouden zijn. De onderdelen in het programma pasten perfect in elkaar. Voor mij persoonlijk best confronterend om te merken dat thema’s waarover wij spraken ook merkbaar terugkwamen in de massages, stembevrijding en creatieve sessies. In iedere sessie werd de gevoelige snaar al snel geraakt. Vaak met een lach als gevolg, soms een traan. Het voelt goed om even stil te staan bij de dingen die ik doe en te luisteren naar mezelf. Het moment was voor mij perfect, maar eigenlijk besef ik nu juist dat het moment ervoor altijd goed is. De setting waarin Be-leef zich afspeelt maakt het compleet. De rust en luxe in de Bed & Breakfast, de fijne plek op de boerderij, het heerlijke eten en het toefje slagroom in de koffie. Alles klopt. Vol energie ben ik huiswaarts gekeerd, als een completer mens, met een aantal verlangens en adviezen waar ik mee aan de slag kan. Bedankt!”

Tine Horsten,MSc, ‘Clinical Trial Center Maastricht’ (CTCM), 

Drie dagen lang heb ik ‘ZIJN!’ gevolgd. Het waren intensieve sessies en ik moest van en voor mezelf vaak over grenzen heen gaan. Door de goede begeleiding van de verschillende personen, werd hier ruimte voor gegeven. Er werd goed geluisterd en kritische vragen gesteld. Confrontatie werd niet uit te weg gegaan. Hierdoor werd ik ‘gedwongen eens verder te denken dan normaal en dit had als gevolg dat ik werkelijk de diepte in durfde te gaan. Vooral met betrekking tot het voeren van werkgerelateerde ‘moeilijke gesprekken’ heb ik veel handvatten gekregen die ik zeker kan toepassen in het dagelijks leven. Ik kan dit zeker aanbevelen. Je krijgt meer inzicht in jezelf en daar heb je dagelijks profijt van!

 

Meer informatie?

14 + 7 =